معروف ترین دسر و شیرینی های اروپایی
به روز رسانی: 15 اردیبهشت ، 1400 دانستنی های سفر
دسرها یکی از محبوبترین بخشها در هر وعده غذایی هستند؛ در سفر به اروپا باید از دسر و شیرینیهای معروفی که در هر کشور وجود دارد، چشید و با مزه آنها آشنایی پیدا کرد. مسافرت با خوشمزه ترین طعمهای اروپایی را از دست ندهید.
با دسرهای معروف اروپا آشنا شوید.
امروزه دسرها یکی از مهمترین بخشها در وعده غذایی هستند که طرفداران بسیاری دارند. دسر کلمهای از ریشه فرانسوی desservir و به معنی «جمع کردن روی میز» است و در اصطلاح به وعده غذایی گفته میشود که پس از غذای اصلی صرف میشود. این وعده غذایی شامل غذاها و نوشیدنیهای شیرینی مانند کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست و .... میشود که برحسب ذائقه مردم در کشورهای مختلف متغیر است. در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین و معروفترین دسرها در قاره سرسبز یعنی اروپا بپردازیم؛ ما را در این سفر خوشمزه همراهی کنید. اگر بلیط هواپیما به این قاره زیبا رزرو کرده اید، منتظر چشیدن بهترین طعمها باشید.
کروکمبوش (Croquembouche)فرانسه
کروکمبوش در واقع کیکی سنتی در فرانسه است که شکلی هرم مانند دارد و از قرار گرفتن نان خامهایهای متعدد در کنار هم و با چسباندن آنها با کارامل یا آبنبات درست میشود. این دسر خوشطعم را در سفر به فرانسه حتما باید امتحان کرد.
کرم بروله (Crème brûlée) فرانسه
کرم بروله محبوبترین دسر در جایجای فرانسه محسوب میشود و دارای ترکیبی غنی از کرم کاستارد با رویهای کاراملی نازک، ترد و شکننده است. این کرم بی نظیر یکی از دسرهای معروف در جهان است.
دسر کلافوتی آلو و تمشک (Clafouti) فرانسه
کلافوتی یکی از دسرهای اصیل در فرانسه است که در فصل تابستان و با گیلاسهای سیاه و آلو تهیه میشود. این دسر البته با میوههای دیگر نیز تهیه میشود و با هر میوهای طعم خاص و فوقالعادهای دارد.
کرپ سوزت(Crêpes Suzette) فرانسه
سوزت نوعی دسر که بیشتر شبیه یک غذا است و به راحتی در خیابانهای پاریس میتوان آن را پیدا کرد. کرپها در این دسر با نوعی سس شیرین که طعم پرتقال دارد، سرو میشود و طعم خاص و بینظیری به آن میدهد.
کیک سنت انوره (St. Honoré) فرانسه
یکی دیگر از دسرهای معروف فرانسوی کیک سنت انوره (St. Honoré) است که از یک لایه کیک که روی آن با نان خامهای های متعدد پر میشود، تهیه میشود. نان خامهایها را اغلب با کارامل آغشته کرده و سپس روی کیک قرار میدهند و روی آن را با خامه تازه و فرمگرفته تزیین میکنند.
تیرامیسو (Tiramisu)؛ ایتالیا
تیرامیسو یکی از لذیذترین و معروفترین دسرها در ایتالیا است که با طعم قهوه محبوبیت بسیاری دارد. این دسر را از بیسکوییت لیدی فینگر که در قهوه فرو برده شده، همراه با کرمی متشکل از تخممرغ، شکر و پنیر ماسکارپونه که به صورت لایهلایه چیده میشوند، تهیه میکنند. بافت و طعم این دسر بینظیر است و در بسیاری از کشورها تهیه میشود.
پاناکوتا (Panna Cotta)؛ ایتالیا
پاناکوتا یکی از دسرهای اصیل ایتالیا است که از ترکیب خامه، عسل و ژلاتین تهیه میشود که به روش بن ماری (بخار آب) پخته شده و سپس در یخجال قرار میدهند تا خود را بگیرد. این دسر با سسهای مختلف به خصوص سس توت فرنگی و شکلات سرو میشود.
ژلاتو پستهای (Gelato)؛ ایتالیا
ژلاتو در واقع نوعی بستنی است که خاستگاه آن کشور ایتالیا است و فرق آن با بستنی در این است که میزان چربی آن کمتر و بافت آن متراکمتر است. در هر کجای ایتالیا که قدم بزنید، این دسر لذیذ و خوشطعم را خواهید یافت. ژلاتو در طعمها و رنگهای مختلفی با مزههای متفاوت سرو میشود که ژلاتو پستهای یکی از پرطرفدارترین آنها است.
ماکویک (Makowiec) لهستان
این دسر در اغلب مراسمهای کشور لهستان رایج بوده و در کل روزهای سال در جایجای این کشور یافت میشود. دسر ماکوویک به لایهای از خمیر شیرین نان گفته میشود که داخل آن با لایهای ضخیم از خشخاش پر شده و در بعضی مواقع رویه آن نیز با آیسینگ پوشانده میشود.
وارنیه (Varenye) روسیه
درواقع نوعی مربا است که از ترکیبات توتها یا میوههای مختلف تهیه میشود که در کشورهای ناحیه بالکان و روسیه طرفدارن بسیاری دارد. اغلب این مربا را به همراه چای و به جای قند میل میکنند.
مدوویک (Medovik)؛ روسیه
این کیک با ظاهر جذاب و هوسانگیزی که دارد، یکی از دسرهای معروف کشور روسیه است. برای تهیهی این کیک لایهای، از ۵ تا ۱۵ لایهی نازک کیک استفاده میکنند و سپس بین لایهها از شربت و انواع مغزها پر میشود و اجازه میدهند چند ساعتی بماند تا شربت کاملا به خورد کیک برود. نتیجهی نهایی، کیکی لطیف و سبک و البته بسیار شیرین است که محال است به این راحتی بتوان از آن گذشت.
پنکیک کایزرشمان (Kaiserschmarrn) اتریش
یکی از دسرهای لذیذی که در سفر به اتریش حتما باید امتحان کنید، پنکیک قیصر یا پنکیک پادشاه است. دلیل این نامگذاری این است که این پنکیک یکی از دسرهای محبوب پادشاه فرانتس یوزف یکم بوده است. هنگام تهیهی این پنکیک مواد دیگری چون تکههای سیب، کشمش و انواع مغزها اضافه میشود. بعد از آماده شدن، آن را به قطعات کوچک تقسیم میکنند. پس از تقسیم کردن، روی آن پودر شکر می ریزند و با میوه یا مربا سرو میکنند. دسر بسیار لذیذی که تا آن را امتحان نکنید، متوجه طعم خارقالعادهاش نمیشوید.
کروم کیک (Krumkake) نروژ
این دسر لذیذ، دسری پرطرفدار است که با لایههای پنکیکی تهیه میشود. برای فیلینگ این دسر از مواد مختلفی مثل خامهی فرم گرفته و انواع میوهها استفاده میکنند. این غذا در تابههای دوطرفهی مخصوصی پخته میشود. در بسیاری از قنادیهای نروژ میتوانید این دسر لذیذ را پیدا کنید.
وافل بلژیکی (Belgian waffle)؛ بلژیک
همچنان که از نام دسر نیز پیدا است، این شیرینی متعلق به کشور بلژیک است و در جایجای این کشور یافت میشود. این دسر به صورت گرم و به همراه پودر شکر یا نوتلا سرو میشود و گاهی با خامه و ترکیب آن با میوههای مختلف نیز سرو میشود.
پاستل دناتا(Pastel de nata) پرتغال
این شیرینی که یکی از دسرهای محبوب در کشور پرتغال است، یک تارت محلی است که با نوعی کاستارد پر میشود و در همهی قنادیها میتوان آن را پیدا کرد و از طعم فوقالعاده آن لذت برد. اگر از علاقهمندان به چشیدن طعمهای جدید باشید، این شیرینی را در کشور پرتغال نباید از دست دهید.
کزکوخن (KäseKuchen) چیز کیک آلمان
چیز کیک یا کیک پنیر دسری است که اساس آن پنیر خامهای یا پنیر ماسکارپونه است که به دو صورت پخته شده و یخچالی سرو میشود. چیز کیک نیویورکی یکی از معروفترینها در این نوع است، اما در کشور آلمان نیز این چیز کیک کمی نرمتر و شفافتر تهیه میشود که باید حتما مزه آن را چشید.
باقلوا (Baklava)؛ ترکیه
در بسیاری از قسمتهای ترکیه، این دسر محبوب بهعنوان یک میانوعده در طول روز یا یک دسر بعد از غذای اصلی سرو میشود. این دسر خوشمزه از چندین لایه خمیر مخصوص شیرینی (خمیری که از آرد گندم تهیه شده) و شربت (شهد) غلیظ تشکیل شده و بین لایههای آن با فندق، بادام، گردو یا پسته پر میشود.
دوندورما (dondurma)؛ ترکیه
دوندورما بستنی سنتی در کشور ترکیه است که بافت نرم و دیر آب شدن این بستنی باعث شده است که بسیاری از فروشندگان حرکات نمایشی جالبی در هنگام سرو این بستنی در ترکیه اجرا کنند.
پای سیب هلندی؛ هلند
پای سیب هلندی یک عصرانه عالی و سالم است که طعمی فوقالعاده دارد و طعم سیب با عطر عالی دارچین شما را مدهوش میکند. این دسر لذیذ و فوقالعاده را در همه جای هلند میتوانید پیدا کنید. از مارمالاد، انواع مرباجات و آجیل نیز برای تزیین آن استفاده میشود.
کویساتا پاسیتا(Quesada Pasiega) اسپانیا
در واقع یک چیزکیک لیمویی است که در کشور اسپانیا پخته میشود. این دسر لذیذ از ترکیب آرد، شیر، تخم مرغ و کره تهیه میشود و در نهایت و با توجه به ذائقه مقدار کمی لیمو یا دارچین نیز به آن افزوده میشود.
معروفترین شیرینی های اروپایی
کیک جنگل سیاه (Black Forest gateau)؛ آلمان
این کیک لذیذ، گونهای از کیک گیلاس است که خاستگاه آن منطقه جنگل سیاه در جنوب آلمان است. این کیک یک دسر محبوب در آلمان، اتریش و دیگر کشورها است. این کیک معمولا از چند لایه شکلات و خامه تشکیل شده که در میان آنها گیلاس یا آلبالو گذاشته میشود.
شیرینی دانمارکی (wienerbrød)؛ دانمارک
این شیرینی از لایههای نازک خمیر به همراه کره، دارچین شکر یا کاسترد تهیه میشود و از شیرینیهای محبوب دانمارک و بسیاری از کشورها است. بعضی خانوادهها آبمیوه هم به صبحانهی خود اضافه میکنند.
دیپلس (Diples) یونان
یکی از شیرینیهای اصیل یونان است که برای سال نو و کریسمس و همچنین مراسمهای خاص تهیه میشود. این شیرینی از خمیر نازکی تهیه میشود که در روغن سرخ شده تا طلایی شود، سپس آن را با پدر قند، عسل یا دارچین آغشته میکنند.
کیک رویایی سوئدی (Drømmekage)؛ سوئد
این کیک نرم و مرطوب یکی از کیکهای مهم در کشور سوئد است که پایه اصلی طعم آن، وانیل است که روی آن، با تکههای ریز نارگیل پوشیده میشود و اغلب در میانوعدههای مردم این سرزمین جایگاه خاصی دارد و گاها با چای یا قهوه سرو میشود.
کیک دوبوش (Dobos torte)؛ مجارستان
دوبوش یک کیک اسفنجی پنج لایه است که لایههای آن را با کرم کره و روی آن را با کارامل پر میکنند. نام این کیک از نام مخترع آن جوزف سی دوبوش گرفته شده است. دور کیک را کاملا به فندق، شاه بلوط، گردو یا بادام آغشته کرده و روی آن را با کارامل تزئین میکنند. امروزه این کیک را به شکلهای مختلفی درست میکنند و طرفدارن بسیاری در مجارستان دارد.
انسیمادا (ensaimada)؛ اسپانیا
انسیمادا یک نان شیرینی مایورکایی (جزیرهای واقع در دریای مدیترانه در شرق اسپانیا) است که به شکل حلزون بوده و روی آن را با پودر شکر میپوشانند. (مواد تشکیلدهنده آن آرد، آب، تخممرغ، شیر، روغن مایع و شکر است).
کانولیس (Cannolis)؛ ایتالیا
یکی از نمادهای شیرینیپزی در ایتالیا کانولیس است که در تمام طول سال پخت میشود. این دسر لذیذ با لایه نازکی از خمیر تردد تهیه میشود و سپس داخل آن با خامه تازه پر میشود و داخل آن با تکههای شکلات و خلال بادام و پسته پر میشود. این شیرینی اغلب با آب پرتقال سرو میشود و یک گزینه عالی برای عصرگاه است.
لوکومادس (Loukoumades)؛ یونان
این توپهای کوچک هم لوکما و هم لوکومادس نامیده میشوند. این شیرینی کوچک از خمیر سرخشده درست شده، و در شربت، عسل یا شکلات و گاها کنجد غلتانده میشود که واقعا خوشمزه است. این شیرینی مانند دیگر غذاهای یونانی بسیار لذیذ است.
کریتوپیتا (Karydopita) یونان
یکی از کیکهای معروف کشور یونان کریتوپیتا است که درواقع کیک گردو است و پس از پخت، شربت غلیظی روی آن ریخته میشود و برای مدتی به آن استراحت میدهند تا کاملا وارد بافت آن شود. طعم و مزه این کیک فوقالعاده است و با چای عصرانه خوشطعمی خواهد شد
پروفیترول (Profiterole) فرانسه
پروفیترول یا نان خامهای شیرینیهای گرد و کوچکی پر از بستنی وانیلی هستند که روی آنها را با شکلات میپوشانند. بیشک این شیرینی از دسرهای پرطرفدار در این کشور است که علاقهمندان بسیاری را به سمت خود میکشاند.
تارت تاتین (Tarte Tatin) فرانسه
«تارت تاتین»، در واقع حدود سال ۱۸۸۰ میلادی، بر اثر اشتباهی در هتل تاتین فرانسه تهیه شد و بعدها به نام خواهران «استفانی و کارولین تاتین» به ثبت رسید. این تارت لذیذ در واقع قرار بود تارت سیب باشد، اما سیبها بیش از اندازه پخته میشود و او برای جبران اشتباه خود، تلاش میکند تا روی آن خمیر شیرینیپزی بریزد. در همین زمان بود که این شیرینی خوشمزه و محبوب خلق شد و به نام تارت تاتین، شهرت پیدا میکند.
ماکارون (Macaron) فرانسه
ماکارون یک شیرینی فرانسوی است که در اصل با سفیده تخم مرغ و شکر تهیه میشود. معمولا وسط شیرینی ماکارون با شکلات سفید، خامه یا مربا پر میشود. با وجود اینکه این شیرینی فرانسوی است نام آن به صورت تاریخی از لغت ماکارونی در ایتالیایی آمده است. ماکارون در طعمهای بسیار متفاوتی یافت میشود؛ اگرچه به صورت سنتی طعم تمشک کوهی و شکلاتی داشته، اما اکنون در طعمهای گلهای مختلف، قهوه و کاپوچنو و غیره موجوداست.
کیک گوگلوپف (Gugelhupf)؛ فرانسه، اتریش
این کیک یکی از کیکهای حلقهای طرحدار است که داخل آن با کشمش، بادام و دیگر آجیلهای متنوع پر میشود. این کیک شیرینی سنتی قسمت شمال شرقی کشور فرانسه، ناحیه آلزاس است. این کیک را اغلب در روزهای یکشنبه میپزند؛ گفته میشود این کیک مورد علاقه ماری آنتوانت (واپسین ملکه پیش از انقلاب کبیر فرانسه) بوده که هنگام ازدواج این کیک را از اتریش با خود به فرانسه آوردهاست. اغلب این کیک را با پودر قند تزیین میکنند.
کراپفن (Krapfen) اتریش
کرافپن در واقعی نوعی دونات است، با این تفاوت که در اتریش داخل آن با مارمالاد یا مربای زردآلو پر میشود و سپس با پودر قند پوشیده میشود. طعم و بافت این دونات و ترکیب آن با مزه زردآلو بینظیر است.
کوواشکی(Kołaczki) لهستان
این کوکیهای لهستانی در بسیاری از کشورهای اروپایی پخته میشود، اما دستور آنها با یکدیگر متفاوت است. بعد از پخت کوکیها، آنها را با مارمالاد و انواع ترکیبات پر میکنند که با بافت ترد خمیر آن مزه فوقالعادهای را به آن میدهد و در نهایت کوکیها را با کمی پودر قند آغشته میکنند.
پتیچی مولوکو(ptichye moloko) روسیه
در واقع نوعی کیک در روسیه است که بخشی از آن کیک نرم و اسفنجی است و روی آن ترکیبی از سوفله است، که با لایهای از شکلات پوشیده میشود. این کیک در شکلها و اندازههای مختلفی در کشورهای دیگر نیز پخته میشود.
تارت استرهازی (Esterházy torte)؛ مجارستان
تارت استرهازی نوعی کیک و تارت در کشور مجارستان است که شامل چهار یا پنج لایه است و از کرم کره که با وانیل طعمدار شده، تشکیل شده است. دور این کیک اغلب با خلال بادام پر میشود و طعم و مزه آن بینظیر است.
رونبرگ تورته (Runeberg Torte) فنلاند
این کیک کوچک گرد که با آیسنگ و مربا تزیین میشود، یکی از شیرینیهای سنتی فنلاند است که معمولا در روزهای آغاز سال آن را همه جا میفروشند. این شیرینی را از سوپرمارکتها هم میتوانید بخرید، ولی بهتر است که نوع خانگی آن را در کافهها نوش جان کنید.
کیک شاهزاده خانم؛ سوئد
کیک شاهزاده خانم یا کیک پرنسس یکی از کیکهای اصیل و سنتی کشور سوئد است که از لایههای کیک اسفنجی، تمشک و خامه تازه تهیه میشود. پس از آماده شدن، این کیک را با خمیر بادام یا همان Marzipan که به رنگ سبز درآوردهاند، میپوشانند و در نهایت آماده سرو کردن است.
پوویتیکا (povitica)؛ اسلوونی
پوویتیکا یکی از کیکهای رایج در اروپای شرقی است که خاستگاه آن کشور اسلوونی است. این کیک را در مناسبتهای خاص و جشنها سرو میکنند و اغلب دستورات متنوعی برای آن وجود دارد که حتی خانه به خانه نیز متفاوت است. پودر کاکائو و آجیلهایی همچون گردو از اساسیترین ترکیبات این کیک است.
منبع:کجارو