https://gateway.trip.ir/api/

معبد شائولین چین؛ بزرگترین آموزشگاه کونگ فو در جهان

به روز رسانی: 17 آبان ، 1403 مقاصد پر طرفدار

معبد شائولین چین

چین به عنوان مهد هنرهای رزمی جهان شناخته می‌شود و معبد شائولین در این کشور بهترین جایی است که می‌توان رموز عجیب و شگفت‌انگیز این هنر را کشف کرد. معبد بزرگ شائولین از نظر تاریخی بی‌شباهت به شهر ممنوعه این کشور نیست؛ جاذبه‌ای عجیب با گذشته‌ای رازآلود که روزگاری فقط گروه خاصی از افراد اجازه ورود به آن را داشتند. اگر شیفته بروسلی و حرکات رزمی این شخصیت محبوب در فیلم‌ها هستید، مطالعه این مطلب که به معرفی معبد شائولین چین اختصاص دارد، برایتان حسابی جذاب خواهد بود.

معبد شائولین کجاست؟

صومعه شائولین (Shaolin Temple) زادگاه بودیسم چان و مهد کونگ‌فو در چین است که در جمهوری خلق چین، استان هنان، شهر ژنگ‌ژو، شهرستان دنگ‌فنگ قرار دارد. این معبد قدیمی که به نوعی مبدا اصلی هنرهای رزمی چین به حساب می‌آید، در دامنه کوه سونگ، یکی از 5 کوه مقدس چین، واقع شده است.

برای رفتن به این معبد تاریخی می‌توانید سوار بر اتوبوس از شهر ژنگ‌ژو راهی شهر دنگ‌فنگ شوید که فاصله کوتاهی تا معبد دارد. همراه‌شدن با تورهای گردشگری یک‌روزه نیز روشی راحت و کم‌دردسر برای تماشای معبد معروف شائولین در چین است.

موقعیت جغرافیایی معبد شائولین روی نقشه گوگل

تاریخچه معبد شائولین؛ یادگار استاد بادا

معبد شائولین چین یادگاری از راهبی هندی با نام باداست. راهب بادا در سال 464 بعد از میلاد خانه و کاشانه‌اش را رها کرد و به کشور چین آمد تا آموزه‌های بودایی را گسترش دهد. در این دوره شیائووندی که امپراتوری چین را در دست داشت، به راهب بادا علاقه‌مند شد و از او برای آموزش تعالیم بودا در دربار دعوت به عمل آورد. راهب بودا این پیشنهاد را نپذیرفت و نتیجه آن زمینی اهدایی در کوه سونگ بود که تبدیل به صومعه شائولین شد.

بعد از گذشت 30 سال از ساخت صومعه شائولین راهب هندی دیگری با نام بودی‌دارما به خاک چین وارد شد تا مکتب ذن بودیسم را در این کشور شکل دهد. اما از آنجایی که فانگ‌چانگ، راهب بزرگ معبد، حکم ورود او را به صومعه صادر نکرد، بودی‌دارما 9 سال از عمر خود را به مراقبه در غاری بالای کوه گذراند.

بعد از 9 سال، بالاخره بودی‌دارما به معبد راه پیدا کرد و علاوه بر نشر آموزه‌های دینی بخشی را هم به آموزش مهارت‌های جسمانی و حرکات رزمی اختصاص داد. دلیل ورود حرکات رزمی به این معبد تعادل میان جسم و روح بود که به عنوان اصلی‌ترین آموزه بودایی به افراد آموزش داده می‌شد. ضمن اینکه بودی‌دارما در 9 سال مراقبه خود روی مهارت‌های جسمانی‌اش نیز کار کرد و با ورودش به معبد متوجه ضعف اصلی راهبان در سلامت جسمانی شد. ازهمین‌رو، تمرینات بدنی زیادی را طراحی کرد که نتیجه تلفیق آن‌ها با آیین بودایی حرکات رزمی کنگ‌فو شائولین شد.

مدرسه شائولین

معبد شائولین در چین

شکوه و اقتدار صومعه شائولین عمر زیادی نداشت؛ با آمدن امپراتور جدید و مخالفت او با دین بودایی این معبد تخریب و آموزش تعالیم بودا کاملا متوقف شد. البته که این همه ماجرا نیست؛ سال‌ها بعد راهبان جنگ‌جوی معبد با محافظت از جان لی‌شیمین، پسر امپراتور تانگ، در برابر حملات دشمن توانستند دوباره شکوه و جلال این صومعه را در کشور چین زنده کنند.

معبد شائولین در طلایی‌ترین دوران عمرش قرار داشت که دودمان چینگ فرمان تخریب آن و به تاراج‌بردن گنجینه‌ها و متون مقدس را به سربازان خود صادر کرد. بعد از این تخریب راهبان بودایی به مدت 100 سال به سایر معابد پناهنده شدند تا آنجا تعالیم دینی خود را دنبال کنند. بعد از گذشت 100 سال دوباره معبد بازسازی شد.

ناگفته نماند که این تخریب و بازسازی با آمدن هر امپراتوری جدید در چین ادامه پیدا می‌کرد. اما در نهایت پایان این ماجرا به شکل‌گیری بزرگ‌ترین مرکز کونگ‌فو چین در جهان ختم شد که امروز از آن به عنوان نماینده تمدن چین یاد می‌کنند. از ارکان اصلی این معبد بودیسم چان، هنرهای رزمی، آیین بودایی و طب سنتی چینی است که در بیش از 80 مدرسه کونگ‌فو آموزش داده می‌شود.

شاید برایتان جالب باشد که از حکمت نامگذاری این معبد هم بیشتر بدانید. شائولین به معنای جنگل جوان است و این نام اشاره به موقعیت مکانی معبد دارد که در جنگل کوه شائو شی، یکی از مقدس‌ترین اماکن چین، واقع شده است.

بزرگترین استاد معبد شائولین کیست؟

استاد بزرگ معبد شائولین که استاد تمام استادان این صومعه محسوب می‌شود، شی دی یانگ است. شی دی یانگ درحال‌حاضر به عنوان رئیس تیم جنگجوی شائولین در این معبد مشغول به فعالیت است.

از دیگر شخصیت‌های مهم صومعه شائولین می‌توان به شی یونگ شین، رهبر فعلی معبد، یوفی، بهترین استاد کونگ‌فو و شیفو شی هنگ چائو، استاد شائولین نسل سی‌و‌پنجم اشاره کرد.

اسرار معبد شائولین؛ کونگ‌فوکاران مرگبار یا راهبان صلح‌جو؟

در مدرسه شائولین 4 راز مهم نهفته است که به نوعی هویت، اصول و قواعد این مجموعه و سبک‌وسیاق زندگی راهبان معبد را تشکیل می‌دهد. این 4 راز کشتن عصب، قدرت چی، چشم سوم و مراقبه‌های دشوار هستند که ما در ادامه جزئیات بیشتری از آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.

معبد شائولین چین

عکس معبد شائولین

کشتن عصب

همان‌طور که می‌دانید رسالت عصب در بدن انتقال حس به نقاط مختلف است. آنچه میان راهبان کنگ‌فوکار شائولین با سایر آدم‌های دنیا توفیر ایجاد می‌کند، همین نبود عصب است. عموما راهبان این معبد برای اینکه درد یا فشار خاصی را تجربه نکنند، ناگزیر به کشتن عصب‌های بدن هستند. آن‌ها برای رسیدن به این هدف از تمریناتی همچون ضربه‌زدن به سنگ داغ یا یخ استفاده می‌کنند.

قدرت چی

قدرت چی (氣) همان فوت اصلی کوزه‌گری در کونگ‌فو است که از طریق بروسلی نسل‌به‌نسل و سینه‌به‌سینه منتقل شده است. این تکنیک، که به انرژی یا جوهره معنی می‌شود، به راهب کمک می‌کند تا بتواند برای زدن ضربه، تمام قدرت جسمانی خود را در یک نقطه از بدن جمع کند. معمولا اساتید صومعه شائولین انجام این تکنیک را تنها از شاگردانی انتظار دارند که به قدرت جسمانی مطلوبی دست پیدا کرده‌اند و حالا می‌خواهند مراتب آمادگی روحانی را نیز طی کنند.

احتمالا برایتان عجیب خواهد بود که بدانید اساتید صومعه، قدرت چی را با یک ضربه در کمر و انجام ماساژهایی خاص فعال می‌کنند. البته در این ضربات احتمال فلج کمر هم وجود دارد؛ اما برای کسی که طاووس می‌خواهد، جور هندوستان‌کشیدن چندان سخت و غیرممکن نخواهد بود.

معبد شائولین در چین

معبد شائولین

چشم سوم

هیچ‌کدام ما چشم سوم نداریم. اما اگر قرار باشد روزی لباس راهب صومعه شائولین را به تن کنیم، باید که آمادگی پذیرش چشم سوم را در خودمان تقویت کنیم. چشم سوم به راهبان کمک می‌کند در اوقاتی که دو چشم دیگر بسته است، به راحتی یک آدم معمولی اطراف خود را مشاهده کنند. این قابلیت شکلی عینی و فیزیکی ندارد و تنها به صورت متافیزیکی قابل درک است. بد نیست بدانید که بودا نیز در تمام تندیس‌های خود صاحب چشم سومی در وسط پیشانی‌اش است.

مراقبه‌های دشوار

شاید سخت‌ترین تمرینی که هر شاگرد صومعه شائولین در عمر خودش تجربه می‌کند، همین مراقبه‌های دشوار و نفس‌گیر در بالای کوه باشد. شاگردان این مدرسه برای اینکه به بالاترین درجه از آرامش روحی دست پیدا کنند، باید ابروهای خود را بتراشند و تا رشد دوباره موهای ابرو در بالای کوه به ریاضت و مراقبه بپردازند.

در این بازه زمانی که حدودا 64 روز به طول می‌انجامد، شاگردان اجازه خوردن هیچ‌چیزی جز یک عدد بادام یا خرما را نخواهند داشت. مقصد از انجام مراقبه بالای کوه هم افزایش قدرت تنفسی افراد بود.

حیوانات معبد شائولین؛ نماد صلح و تعادل درونی

در صومعه شائولین حیوانات منبع الهام بسیاری از تمرینات بدنی این مدرسه را تشکیل می‌دهند. جالب است بدانید که تمرینات بدنی تنها اشاره به الگوهای ظاهری حیوانات ندارد، بلکه به نوعی یادآور مجموعه‌ای کامل از ویژگی‌ها و خصلت‌های درونی است.

این ویژگی‌ها عموما بر محور موضوعاتی همچون خودکنترلی، سرسختی، قدرت، انعطاف‌پذیری، شجاعت، آگاهی و سرعت و چابکی می‌چرخند. در ادامه اسامی حیوانات الهام‌بخش شائولین به همراه نماد معرف آن‌ها شرح داده شده است:

  • ببر: سرسختی، شجاعت و قدرت نیروی درونی با ببر به خوبی معنا پیدا می‌کند. عموما تمریناتی که با الهام از حرکات این حیوان به شاگردان آموزش داده می‌شود، بر فلج‌کردن نقاط قدرت طرف مقابل تمرکز دارد.
  • مار: حرکات نرم و گردشی مار معرف انعطاف‌پذیری و استقامت درونی بالای این حیوان است. ازهمین‌رو، راهبان شائولین برای افزایش استقامت درونی شاگردان از حرکات این حیوان الگوبرداری می‌کنند.
  • درنا: این همان پرنده‌ای است که وجودش در مدرسه به شاگردان دست‌وپاچلفتی‌نبودن را گوشزد می‌کند. رایج‌ترین تکنیک هم برای تقویت این ویژگی لگدزدن است.
  • اژدها: این حیوان در دنیای واقعی هیچ موجودیتی ندارد؛ اما در اساطیر چینی همیشه منبع الهام بسیاری از تفکرات بوده است. اژدها در هنرهای رزمی چین نماد سرزندگی درونی و تمرکز ذهنی است.
  • پلنگ: این حیوان نماد سرعت و دقت است. راهبان مدرسه شائولین نیز برای تقویت این ویژگی در شاگردان حرکات مشت پلنگی را به آن‌ها آموزش می‌دهند.

قسمت های مختلف معبد شائولین در چین

معبد شائولین چین دارای یک دروازه ورودی اصلی با 3 بخش مجزاست. خوشبختانه این مجموعه فضایی بسیار وسیع و گسترده دارد و گردشگران می‌توانند به راحتی از همه جای این صومعه دیدن کنند. در ادامه همراه ما باشید تا سری به 3 بخش عمده شائولین بزنیم.

زمین رزم کونگ فو

نخستین جایی که گردشگران در شائولین با آن ملاقات خواهند کرد، تالار نمایش کنگ‌فو است. در این تالار شاگردان بسیار زیادی در رده‌های سنی مختلف مشغول انجام تمرین هستند و به‌نظاره‌نشستن تمرینات آن‌ها برای گردشگران لذتی دارد که وصف‌شدنی نیست. فهرست تمرینات معبد شائولین عبارتند از:

  • بو دینگ گونگ (بیرون‌کشیدن میخ)
  • زو شی گونگ (لگدزدن به سنگ)
  • جین شن شو (مهارت بدن سبک)
  • مِن دان گونگ (مهارت جیرجیرک طلایی)
  • جیه دی گونگ (فاش‌کردن واقعیت)
  • بائو شو گونگ (حلقه‌زدن دست دور یک درخت)
  • تای تو گونگ (سر آهنین)
  • تای نیو گونگ (گاو آهنین)
  • یی ژی چان گونگ (مدیتیشن یک انگشت)
  • یا ژی جین گانگ فا (انگشت الماس)

مدرسه شائولین در چین

مدرسه شائولین در چین

بنای اصلی معبد

اگر طاقت دل‌کندن از تماشای حرکات رزمی مبارزان شائولین را داشتید، به پیاده‌روی خود ادامه دهید تا به معبد اصلی این مجموعه برسید. معبد شائولین بر فراز قله کوه قرار دارد و گردشگران به آسانی می‌توانند از پایین کوه به مرکز معبد راه پیدا کنند. معبد خود چندین تالار متعدد دارد که معروف‌ترین آن‌ها تالار هزار بودا و سنگ ‌سایه است.

جنگل پاگودا

مقصد نهایی شما در صومعه شائولین جنگل پاگودا خواهد بود که بی‌تردید شگفت‌انگیزترین جاذبه این صومعه محسوب می‌شود. پاگودا در کشور چین سازه‌هایی برج‌مانند هستند که کاربری عبادت دارند. در گذشته مردم چین خاکستر افراد مهم زندگی خود را روی پاگوداها می‌ریختند تا به این صورت یاد و خاطره آن‌ها را زنده نگاه دارند. ازهمین‌رو، هر پاگودا در این جنگل را می‌توان متعلق به دودمان یا خاندانی خاص در کشور چین دانست.

جنگل پاگودا معبد شائولین چین

جنگل پاگودا

زندگی در معبد شائولین؛ افسانه یا واقعیت؟

اگر تنها یک رویای دورازدسترس وجود داشته باشد که شکلی عینی و واقعی به خود بگیرد، قطعا زندگی در معبد شائولین چین است. این معبد اگرچه بارها در طول ادوار دستخوش ویرانی و تخریب قرار گرفته، اما همچنان ردپایی از هویت، تفکر و روح تعالیم آن در مدرسه‌های کنگ‌فو چین به چشم می‌خورد.

در این مکتب راه رسیدن به تعالی، تعلیم روح است و از آنجایی که روح از جسم جدا نیست، هنر رزمی راهی میان‌بر برای رسیدن به این مقصود خواهد بود. به عبارتی در این مدرسه مبارزان یاد می‌گیرند تا چگونه با ایجاد تعادل بین دنیای درون و بیرون به صلح در جهان و کشف رموز هستی نائل شوند. همه این تفکرات را که دوباره مرور کنیم، افسانه‌نبودن شائولین بیشتر برایمان محسوس و قابل درک خواهد شد. از همه این‌ها که بگذریم، نام شائولین در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده و سندی محکم‌تر از این برای واقعی‌بودن این معبد وجود ندارد.

شرایط ورود به معبد شائولین

اگر قرار است به عنوان گردشگر از جاهای دیدنی چین دیدن کنید، باید بدانید که در سفرتان می‌توانید یک روز را برای بازدید از صومعه خالی کنید. اما اگر قرار است خیلی جدی وارد دنیای کنگ‌فو و هنر رزمی چینی شوید، داشتن 3 ویژگی زیر شرط ورودتان به صومعه خواهد بود:

  1. باید به اندازه کافی از تاریخ و فرهنگ معبد شائولین بدانید و ایدئولوژی واقعی آن را به درستی درک کرده باشید.
  2. پیوستن به مدرسه شائولین نیازمند اخذ تصمیمی متفکرانه و نه انتخابی هیجانی و تکانشی است. پس برای اساتید این مجموعه مهم است که چه انگیزه و هدفی از حضور در صومعه دارید.
  3. داشتن جسمی سالم و روحی تزکیه‌شده از دیگر شرایط ورود به این معبد است. البته در کنار سلامت جسمی، داوطلبان باید آمادگی به‌چالش‌کشیدن ذهن و بدن خود را هم داشته باشند.

چگونه می توان برای ثبت نام در معبد شائولین اقدام کرد؟

برای ثبت‌نام در مدرسه شائولین کافی است به وبسایت رسمی این مجموعه مراجعه کرده و درخواست خود را برای پیوستن به مدرسه ارسال کنید. هزینه آموزش در معبد شائولین 100 دلار است که برای رزرو مکان و صدور ویزا از افراد دریافت می‌شود.

ساعت بازدید و قیمت بلیط معبد شائولین چین

معبد شائولین همه‌روزه از ساعت 8 صبح تا 7 شب پذیرای گردشگران از سراسر نقاط جهان است. شما طی 5 الی 6 ساعت می‌توانید از تمام بخش‌های این مجموعه دیدن کنید.

مشخص کردن جاذبه‌های دیدنی و اطلاع از قیمت بلیط آن‌ها پیش از سفر، می‌تواند به برآورد دقیق‌تر هزینه سفر به چین برای گردشگری کمک زیادی کند. هزینه ورود به این جاذبه نیز برای هر گردشگر 80 یوآن است که مبلغ مناسبی محسوب می‌شود. بنابراین می‌توانید تماشای این بنای تاریخی و فرهنگی را در لیست دیدنی‌های خود قرار دهید.

بهترین فصل بازدید از معبد شائولین برای گردشگران

مدرسه شائولین در تمام ایام سال جذابیت‌های خاص خودش را دارد. ضمن اینکه در این مدرسه هیچ‌روزی بدون آموزش و تعلیم وجود ندارد. بااین‌حال، اگر می‌خواهید در بهترین وضعیت اقلیمی از این مدرسه دیدن کنید، پیشنهاد ما به شما ماه‌های مارس تا اکتبر (فصول بهار و تابستان) است.

معبد شائولین در چین

معبد شائولین

معابد 5 گانه شائولین در چین

شاید شگفت‌زده شوید از اینکه بدانید در چین تنها یک نسخه از معبد شائولین وجود ندارد. معابدی 5گانه از این مکتب در چین وجود دارند که همگی در استمرار و استحکام شائولین سهمی به‌سزا و چشمگیر دارند. این معابد 5 گانه عبارتند از:

  • معبد هنان: مقر اصلی راهبان شائولین بوده است که در اواسط سال 1970 در جنوب‌غربی پکن مورد ساخت و بازسازی قرار گرفت.
  • معبد فوکین: به آن معبد مار هم می‌گفتند. فوکین در روزگاری که هنان ویران شده بود، مرکز فرماندهی راهبان شائولین بود.
  • معبد گوانگدونگ: این معبد در منطقه‌ای کوهستانی مشرف به اقیانوس در نزدیکی شهر کانتون در استان کانتون ساخته شد و در جریان جنگ‌های داخلی مورد ویرانی قرار گرفت.
  • معبد ووتانگ: به معبد ببر هم شهرت دارد. این معبد در نزدیکی شهر ووتانگ ساخته شد.
  • معبد او می‌شان: این معبد در منطقه‌ای غیرقابل‌دسترس در استان سچوان ساخته شد و از آن به عنوان مرکزی برای تحقیقات پزشکی بهره می‌بردند.

برگزاری فستیوال معبد شائولین در ایران

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال 1397 خورشیدی، سفارت چین در همکاری با انجمن دوستی ایران و چین، برنامه‌هایی را به مناسبت جشن عید بهار چین برگزار کرد. این برنامه جزئیات جالب‌توجهی داشت و از اجراهای اژدهای سرخ و معبد شائولین در تهران تا ملاقات با فرهنگ چین، علاقمندان به بزرگترین کشور شرق آسیا را به سمت خود کشاند. شرکت‌کنندگان در این فستیوال می‌توانستند بدون سفر به چین غذاهای خوشمزه چینی را امتحان کنند و با لباس‌های زیبای این سرزمین عکس یادگاری بگیرند.

معبد شائولین چین؛ دروازه‌ای عجیب برای ورود به جهانی تازه

از مدرسه شائولین و جهان تازه‌ای که در آن انتظار مبارزان جنگ‌جو را می‌کشد، برایتان گفتیم. شاید هیچ‌کدام ما تصور نمی‌کردیم در پشت‌پرده حرکات نفس‌گیر بروسلی در فیلم‌های هالیوودی چنین تعالیمی نهفته باشد. حال که با اصل داستان آشنا شدید، احتمالا شوق و رغبت بیشتری برای بازدید از این جاذبه دیدنی خواهید داشت. برای به حقیقت پیوستن این رویا، پیشنهاد می‌کنیم با تور چین همراه شوید تا علاوه‌بر این جاذبه، از دیگر شهرهای مهم سرزمین اژدهای سرخ هم دیدن کنید.

شما از افسانه‌ها و داستان‌های معبد شائولین در چین چه می‌دانید؟

سوالات متداول:

1. آیا معبد شائولین واقعی است؟

بله این معبد که نام آن در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده، در استان هنان و در جمهوری خلق چین روی دامنه کوه سونگ واقع شده است.

2. امکان بازدید از معبد شائولین برای گردشگران وجود دارد؟

بله گردشگران می‌توانند یک روز از سفر خود به چین را به بازدید از مدرسه شائولین اختصاص دهند.

3. برای ورود به معبد شائولین چین چقدر باید بپردازیم؟

هزینه ورود به شائولین برای هر گردشگری 80 یوآن است.

بخش نظرات

اپلیکیشن تریپ

با تریپ، سفر به دور دنیا فقط چند کلیک با شما فاصله داره! از مقایسه قیمت‌های پرواز و هتل گرفته تا رزرو تورهای هیجان‌انگیز

دانلود نسخه IOS

دانلود نسخه اندروید

QRcode
برای دانلود اسکن کنید
اپلیکیشن رزرو پرواز تریپ
6Lcvc3kaAAAAALAILAp0jE_FSwTasfoo6HDqw6Xc