تنگ بستانک بهشت گمشده شیراز
به روز رسانی: 22 خرداد ، 1400 جاذبه های گردشگری
در شیراز علاوه بر انواع جاذبههای طبیعی و تاریخی، بهشتی وجود دارد که به بهشت گمشده شیراز معروف است. جنگلهای زیبای چنار و بلوط، آبشارهای متعدد، صدای دلنشین پرندگان و مناظر شگفتانگیز و مبهوت کننده این منطقه باعث شده است این بهشت زمینی طرفداران زیادی داشته باشد. بهشت گمشده به قدری زیباست که انسان بعد از دیدن عکسهایش دلش میخواهد همانجا اقدام به خرید بلیط هواپیما شیراز کرده و با بلیط ارزان هواپیما خود را به این طبیعت چشمنواز برساند.
آشنایی با بهشت گمشده شیراز یا تنگ بستانک
در میان منطقهای بیابانی و در کمال تعجب و شگفتی منطقهای عمدتا با پوشش جنگلی و کوهستانی به مساحت ۲۰ هزار هکتار و با میانگین ارتفاعی بین ۱۷۰۰ تا ۳۷۰۰ متر قرار دارد. این منطقه در جوار رشته کوه دنا قرار گرفته و پوشش جنگلی آن در دامنه کوهها گسترده است. از شگفتیهای این منطقه میتوان به آبشارهای معروفش، منظره چشمنواز دریاچه سد «درودزن» در مسیر این آبشارها، جنگلهای انبوه بلوط و معماری روستاهای منطقه در کنار زیباییهای طبیعی و شالیزارها در مسیر رسیدن به تنگه بستان، اشاره کرد.
بهشت گمشده شیراز
تنگه بستانک یا همان بهشت گمشده شیراز بین دو روستای زیبای منگان و محجن آباد قرار دارد و مسیری رویایی را برای رسیدن به آن باید طی کنید. به این صورت که وقتی از پیچ و خم کوه ها و از نزدیکی روستاها عبور می کنید به یک کوچه باغ رویایی میرسید، در میان کوچه باغ سرسبز رودخانهای در جریان است و درختانی بلند بالا و زیبا شما را تا دم تنگه همراهی می کنند. پس از وارد شدن به تنگه سرسبزی و زیبایی اطراف باعث میشود نفستان را در سینه حبس کنید. تنگه از سمت شرق به غرب کشیده شده و در بین دیواره های عمودی کوه ها کاملا محصور شده است.
آب و هوای بهشت گمشده شیراز
در تنگ بستانک دمای هوا از نواحی مجاور بسیار پایینتر است. علت این امر آن است که نور خورشید به صورت مستقیم به تنگه نمیتابد و عمده پوشش گیاهی منطقه بستر سنگی و درختان چنار و گردو هستند که به صورت متراکم در منطقه قرار دارند. بهشت گمشده شیراز دارای اقلیم ایرانی تورانی است که باعث میشود تابستانهایی خشک و زمستانهایی بسیار سرد داشته باشد. از نظر آب و هوایی بهترین فصل سفر به تنگه بستانک از اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر مرداد ماه است. در این بازه زمانی باغها پر از شکوفه شده و طبیعت بسیار سرسبز و سرزنده خواهد شد، رودها از بارش زمستان و اوایل بهار در پرآبترین حالت خود هستند، آب و هوا بسیار مطلوب و همچنین قدم زدن میان درختان سرسبز و زیر نور خورشید دلپذیر است و گردشگران زیادی برای سفر به تنگه میآیند. توصیه میشود از سفر به تنگه بستانک در فصول پاییز و زمستان خودداری کنید چراکه سرمای زیاد و یخبندان ممکن است برای شما خطرآفرین شود.
تنگه بستانک
اکوسیستم و پوشش گیاهی و جانوری بهشت گمشده
منطقه تنگ بستانک یا همان بهشت گمشده شیراز در حوزه آبریز رودخانه کر و سد درودزن قرار گرفته است که این موقعیت جغرافیایی تمام اکوسیستم و ویژگیهای این منطقه را تحت تاثیر قرار میدهد. آب تمامی روستاهای اطراف بهشت گمشده توسط همین رود تامین میشود. آب کافی و هوای مناسب و خاک حاصلخیز سبب شده است که کشاورزی و باغداری در این روستاها رونق داشته باشد.
در خود تنگه بستانک درختانی مانند بادام، پسته، زرشک، بلوط، چنار، گردو و دیگر گیاهان سایه پسند رشد میکنند و محصول قابل توجهی دارند. انواع گیاهان دارویی نیز در جنگلهای بهشت گمشده میرویند که در میان این گیاهان میتوان به نمونههایی مانند خارشتر، درمنه، شیرین بیان و گون اشاره کرد.
پوشش گیاهی در بهشت گمشده شیراز
کشتزارهای زیبا اطراف این منطقه، صدای پرندگان با پشت زمینه صدای آب در جنگلهای بلوط بهشت گمشده در سفر به تنگه روح را جلا میدهد. جانوران منطقه تنگ بستانک تنوع بالایی دارند، از انواع پرندگان شکاری گرفته تا مرال، خرس قهوهای، سمور، سنجاب، روباه، میش، قوچ، بز وحشی و خرگوش، همگی در بهشت گمشده شیراز زندگی میکنند.
بهشت گمشده شیراز کجاست؟
بهشت گمشده شیراز در بخش کامفیروز شهرستان مرودشت و در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.
علت نام بهشت گمشده
نام اصلی بهشت گمشده شیراز تنگ بستانک است. علت نامگذاری بهشت گمشده برای این منطقه آن است که آبشارهای روان و رودهای خروشان، نسیم ملایم و آفتاب دلچسب، مناظر کوهستانی و دشتهای خرم، این منطقه را به بهشتی زیبا بدل کرده است و از آنجایی که تا پیش از سال ۱۳۶۰، این منطقه زیاد شناخته شده نبود و کمتر کسی از وجود این ییلاق سرسبز خبر داشت، نخستین گردشگران و مردم محلی لقب بهشت گمشده را به این منطقه دادند. در حال حاضر تنگ بستانک یا بهشت گمشده از زیباترین ییلاق های نزدیک به جنوب ایران به شمار میرود.
آبشار در بهشت گمشده شیراز
تفریحات در بهشت گمشده شیراز
در تنگ بستانک میتوانید در مسیر تنگه پیادهروی کنید و از مناظر زیبای تنگه لذت ببرید. آب تنی در چالهای معروف به استخر نه متری، کوهنوردی در ارتفاعات بهشت گمشده، کمپ و چادر زدن در جنگلهای سرسبز تنگه و عکاسی از فعالیتهایی ست که میتوانید در سفر خود به بهشت گمشده شیراز انجام دهید.
لوازم ضروری برای سفر یک روزه به تنگه بستانک
اگر قصد سفری یک روزه به تنگه بستانک مرودشت را کرده اید، یادتان نرود وسایل زیر را همراه خود ببرید:
آب آشامیدنی، داروهای شخصی، تلفن همراه، شارژر موبایل، زیرانداز، دفترچه بیمه، لیوان، پاور بانک، کوله پشتی یکروزه، یک وعده غذای سبک، میان وعده، فلاسک چای، کفش پیادهروی، لباس مناسب فصل، کیسه زباله
دیدنی های اطراف بهشت گمشده شیراز
در اطراف بهشت گمشده شیراز جاذبههای طبیعی بسیاری وجود دارد که میتوانید بعد از بازدید از تنگه بستانک سری به آنها هم بزنید. از مهمترین جاذبههای طبیعی اطراف تنگ بستانک میتوان به رود کر، سد درودزن، آبشار مارگون و روستاهای زیبای اطراف این منطقه اشاره کرد. دره تنگ براق از دیگر جاذبههای طبیعی اطراف تنگ بستانک است که در 45 کیلومتری آن و در شمال غربی بهشت گمشده شیراز قرار دارد. دره تنگ براق نیز از ییلاقات استان فارس است که دارای آبشارهای زیبا، رودخانههای پرآب و سنگ نوشتهای تاریخی میباشد.
سد درودزن
از جاذبههای تاریخی اطراف بهشت گمشده نیز میتوان به نقش رستم، نقش رجب و تخت جمشید اشاره کرد که در حدود 100 تا 200 کیلومتری تنگه قرار دارند.
اقامت در بهشت گمشده شیراز
برای اینکه در بهشت گمشده یا در نزدیکی آن شب را بگذرانید میتوانید در اقامتگاه بهشت گمشده شیراز یا دیگر اقامتگاههای بومگردی و خانههای محلی بمانید. اگر به دنبال هتل در بهشت گمشده شیراز هستید باید بدانید که در خود منطقه هتلی پیدا نمیشود و باید به شهرهای اطراف مانند مرودشت یا شیراز در فاصله 134 کیلومتری بروید. در بهشت گمشده و مناطق اطراف آن بهدلیل ظرفیتهای گسترده گردشگری که وجود دارد، زیر ساختهای مناسبی برای اقامت گردشگران تعبیه کردهاند. راه دیگر کمپینگ است که میتوانید به صورت مجهز سفر کرده و در جنگل چادر بزنید. همچنین در بهشت گمشده در منطقهای بر روی آب تختهای روانی قرار داده اند که در ازای مبلغی اجاره داده میشود. یادتان نرود تنگ بستانک از سرمایههای با ارزش طبیعی در استان فارس است پس در حفظ این طبیعت زیبا خودتان را مسئول دانسته و جز رد پایتان چیزی باقی نگذارید.
تنگ بستانک شیراز
مسیر دسترسی به بهشت گمشده
از دو طریق میتوان از شیراز به بهشت گمشده دسترسی پیدا کرد. راه اول که راه کوتاهتری نیز هست از طریق جاده روستای بیضا میباشد. بدین ترتیب که باید در شمال غربی شیراز وارد جاده روستای بیضا شده و پس از عبور از روستاهای بیضا و پشتباغ از خروجی سمت راست جاده بهسمت روستای هفتخوان بروید و سپس بهسمت چپ بپیچید و این مسیر را تا رسیدن به بخش کامفیروز ادامه دهید. تنگ بستانک پس از کامفیروز و قبل از روستای «مهنجان» قرار گرفته است. بهشت گمشده شیراز روی نقشه از طریق این مسیر حدودا 120 کیلومتر تا شیراز فاصله دارد.
درصورتی که بخواهید از زیباییها و جاذبههای مرودشت مانند تخت جمشید، نقش رستم و نقش رجب نیز بازدید کنید، بهتر است از طریق مرودشت به بهشت گمشده بروید. از شیراز تا مرودشت حدود 50 کیلومتر و از مرودشت تا کامفیروز نیز 100 کیلومتر را خواهید داشت. پیمودن این مسیر حدودا 2 ساعت و ربع زمان خواهد برد.
سوالات متداول
بهشت گمشده شیراز کجاست؟
بهشت گمشده شیراز در بخش کامفیروز شهرستان مرودشت و در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.
آیا میتوان در بهشت گمشده شیراز اقامت کرد؟
در بهشت گمشده امکان کمپینگ وجود دارد. همچنین آنجا در منطقهای بر روی آب تخت های روانی قرار داده اند که در ازای مبلغی اجاره داده می شود.
چگونه از شیراز به تنگه بستانک برویم؟
باید در شمال غربی شیراز وارد جاده روستای بیضا شده و پس از عبور از روستاهای بیضا و پشتباغ از خروجی سمت راست جاده بهسمت روستای هفتخوان بروید و سپس بهسمت چپ بپیچید و این مسیر را تا رسیدن به بخش کامفیروز ادامه دهید. تنگ بستانک پس از کامفیروز و قبل از روستای «مهنجان» قرار گرفته است.
چرا بهشت گمشده را به این نام میشناسند؟
آبشارهای روان و رودهای خروشان، نسیم ملایم و آفتاب دلچسب، مناظر کوهستانی و دشتهای خرم، این منطقه را به بهشتی زیبا بدل کرده است و از آنجایی که تا پیش از سال ۱۳۶۰، این منطقه زیاد شناخته شده نبود و کمتر کسی از وجود این ییلاق سرسبز خبر داشت، نخستین گردشگران و مردم محلی لقب بهشت گمشده را به این منطقه دادند.
نام چند مورد از دیگر تنگه های زیبای ایران چیست؟
تنگ گنجه ای، تنگه تاریخی شیرز، تنگه براق
تنگه براق کجاست؟
دره تنگ براق از دیگر جاذبههای طبیعی اطراف تنگ بستانک است که در 45 کیلومتری آن و در شمال غربی بهشت گمشده شیراز قرار دارد
نام اصلی بهشت گمشده شیراز چیست؟
تنگه بستانک