حمام خرم سلطان استانبول
به روز رسانی: 30 اردیبهشت ، 1403 جاذبه های گردشگری
حمام خرم سلطان استانبول کجاست و چگونه است؟ حمام خرم سلطان یک حمام تاریخی مجلل است که بین مسجد آبی و موزه ایاصوفیه واقع شده است.
اگرچه حمام به سبک دوره کلاسیک حمام عثمانی ساخته شده است، اما این یک نوآوری در معماری حمام ترکی بود که بخش هایی برای مردان و زنان در یک محور به عنوان تصاویر آینه ای از یکدیگر ساخته می شد.
این حمام ترکی باشکوه توسط معمار سینان مشهورترین معمار عثمانی برای خرم سلطان، همسر افسانه ای سلطان سلیمان باشکوه در سال 1556 ساخته شد. زمانی در این مکان حمام های عمومی محبوب زئوکسیپوس وجود داشته است.
عثمانی ها پس از فتح استانبول، فرهنگ حمام رومی را با اشتیاق فراوان پذیرفته اند و صدها حمام ترکی خصوصی و عمومی در تمام محله های استانبول ساخته اند.
تنها حدود 70 مورد از این حمام های تاریخی قرن بیستم برای بازدید گردشگران باقی مانده اند، و حدود 20 مورد از آنها هنوز فعال و قابل استفاده هستند.
تاریخچه حمام خرم سلطان
تاریخچه حمام خرم سلطان
حمام خرم سلطان در استانبول توسط معمار سینان، بین سال های 1556 و 1557 به دستور خرم سلطان، همسر سلطان سلیمان اول ساخته شد. این حمام در محل حمام های عمومی باستانی زئوسیپوس بین سال های100-200 پس از میلاد ساخته شد.
حمام تا سال 1910 به بهره برداری رسید، سپس برای سال ها تعطیل شد. بعداً در مواقعی که زندان سلطان احمد در نزدیکی پر بود، برای اسکان محکومان استفاده می شد، و بعد از آن محل نگهداری کاغذ و روغن شد.
خرم سلطان که بود؟
خرم سلطان قدرتمند ترین زنی بود که سلسله عثمانی تا به حال دیده است. پس از اسیر شدن به عنوان برده در اوکراین امروزی، او به عنوان یک زن صیغه ای در حرمسرای امپراتوری رسید.
و توانست از درجات حرمسرا بالا رود و اولین برده ای شد که به طور قانونی با سلطان عثمانی ازدواج کرد. او عصر جدیدی را در دربار عثمانی رقم زد، جایی که همسران و مادران سلاطین عثمانی از طریق مکانیسم های پیچیده قدرتی که در کاخ ایجاد کردند، تأثیر زیادی بر امور دولتی گذاشتند.
ایاصوفیه خرم سلطان حمامی که به نام حورم نیز شناخته می شود، در ساختمانی قرار دارد که توسط معمار افسانه ای سینان در سال 1556 برای خرم سلطان یا (رکسلانا) طراحی شده است.
در حمام خرم سلطان چه می گذرد؟
بسته حمام ترکی سنتی شامل 45 دقیقه شستشو می باشد. در داخل حمام خرم سلطان، از مهمانان پذیرایی می شود و یک قفسه در اتاق رختکن ارائه می شود. پس از آماده شدن، آنها را به اتاق گرم می برند و حدود پانزده دقیقه در حرارت روی سنگ قرار می دهند تا تمام پوست های مرده بیرون بیاید.
پس از آن، به میهمان حمام فوم داده می شود که با آن موهای خود را بشویند. سپس زمان استراحت با آب میوه یا چای گیاهی فرا می رسد، این یک تجربه جوان کننده و آرامش بخش است.
بازدیدکنندگان را ماساژ می دهند، و یک حوله نخی نازک برای پیچیدن و یک حوله معمولی برای استفاده پس از حمام در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهند.
معماری حمام خرم سلطان در استانبول
معماری حمام خرم سلطان در استانبول
حمام خرم سلطان بهعنوان یکی از اصلیترین جاهای دیدنی استانبول مساحتی 75 متری دارد و به سبک حمام های کلاسیک عثمانی طراحی شده است و دارای طراحی معماری بی نظیری می باشد.
این حمام دارای دو بخش متقارن مجزا برای مردان و زنان است که در یک قسمت قرار دارند. محور در جهت شمال به جنوب است، بخش مردان در شمال و بخش زنان در جنوب می باشد.
ورودی های هر دو بخش از هم جدا می شوند، ورودی بخش مردانه در شمال و بخش زنانه در غرب است. بر خلاف معماری سایر حمام های ترکی، در مرکز نمای قسمت مردانه ایوانی با گنبد وجود دارد.
سقف گنبد و رواق با آجر و با مصالح ورق سرب پوشانده شده است. یک نخل قرمز و سفید با کتیبه طلایی روی زمینه سبز طاق نوک تیز بر روی درب ورودی تزئین شده است.
هر بخش از سه اتاق اصلی و به هم پیوسته تشکیل شده است، یک اتاق رختکن (soyunmalık)، یک اتاق سرد (soğukluk، frigidarium) و یک اتاق گرم (sıcaklık، caldarium) می باشد.
اتاق های گرم دو بخش در مجاورت یکدیگر دارند و رختکن ها در دو انتهای محور قرار دارند. اتاق ها به ترتیب زیر چیده شده اند:
• رختکن
• اتاق سرد
• اتاق گرم
• اتاق رختکن آقایان
• اتاق گرم
• اتاق سرد
• اتاق رختکن بانوان
دیوارهای بیرونی در ردیف هایی از سنگ تراشیده و با آجر ساخته شده است. رختکن مردانه دارای چهار پنجره شیشه ای رنگی در بالای نما است و رختکن زنانه دارای سه پنجره است.
این حمام تا سال 1910 برای هدف خود مورد استفاده قرار می گرف، اما پس از سال ها بسته ماند و هر از گاهی به عنوان زندان، انبار کاغذ و گاز مورد استفاده قرار گرفت. این حمام همچنین در سال 2008 به عنوان فروشگاه فرش مورد استفاده شد.
امروز دوباره یک حمام با خدمات ماساژ و بسته های مختلف خدمات است که هر کسی می تواند از آن بازدید کند. همچنین یک کافه رستوران با میزهایی در فضای باز وجود دارد.
لوازم حمام ترکی
برای شستن خود در حمام های ترکی نیاز به یک آفت مال، دمپایی پلاستیکی، دستکش های ابریشمی و یک کاسه مسی دارید. بسیاری از حمام ها، و همچنین چندین فروشگاه در داخل و اطراف بازار بزرگ وجود دارد که در آنجا می توانید انواع لوازم حمام و صابون های معطر را تهیه کنید.
هزینه ورودی و ساعت ورود به حمام خرم سلطان
هزینه ورودی برای هر نفر معادل 15 دلار است و قیمت ماساژ در این حمام 23 دلاراست.
ساعت ورود به حمام : در طول دوره تابستان از ساعت 7 صبح تا 12 شب و در زمستان از ساعت 8 صبح تا 10 شب می باشد.
مسیر حمام خرم سلطان
مسیر حمام خرم سلطان
حمام خرم سلطان در میدان سلطان احمد واقع شده است. خط T1 تراموا در سلطان احمد توقف دارد. اگر بلیط استانبول و هتل شما در منطقه قدیمی شهر واقع شده است، می توانید به سادگی با تراموا به سلطان احمد بروید.
در غیر این صورت، می توانید با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی دیگر به خط تراموا T1 متصل شوید و به سمت سلطان احمد رفته و از آنجا پیاده تا حمام بروید.
کلام آخر
حمام خرم سلطان در مرکز سلطان احمد واقع شده است، بین مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی است. این حمام توسط معمار سینان در قرن شانزدهم برای همسر سلطان سلیمان، خرم سلطان ساخته شد.
این حمام هم همانند حمام های سنتی دیگر می باشد و آداب سنتی حمام تقریباً در همه جا یکسان است. حمام ها را هم خانم ها و هم آقایان استفاده می کنند اما نه در یک زمان بلکه هر کدام رختکن های مجزا و آب گرم و آب سرد مجزا دارند.
آنها در ساعات مختلف روز و یا حتی در روزهای متفاوتی که توسط هر حمام مشخص شده است برای حمام پذیرفته می شوند. شما بعد از عوض کردن لباس های خود به مدت 15 الی 20 دقیقه در بخار آب گرم می نشینید.
و یک نفر با یک دستکش ابریشمی خام شما را تمیز می کند، و سلول های مرده بدن شما از بین می رود. شما بعد از یک حمام سنتی در حمام خرم سلطان حس فوق العاده ای خواهید داشت.
اگر می خواهید از این حمام بی نظیر در استانبول لذت ببرید می توانید از طریق سامانه رزرواسیون آنلاین تریپ تور لحظه آخری استانبول را با ارزان ترین قیمت تهیه کنید و سفری خوش برای خود رقم بزنید.
سوالات متداول درباره ی حمام خرم سلطان استانبول
آدرس حمام خرم سلطان کجاست ؟
حمام خرم سلطان در میدان سلطان احمد بین مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی واقع شده است.
ساعت ورودی حمام خرم سلطان کی می باشد ؟
ساعت ورود به حمام در طول دوره تابستان از ساعت 7 صبح تا 12 شب و در زمستان از ساعت 8 صبح تا 10 شب می باشد.
هزینه ورودی به حمام خرم سلطان چقدر است ؟
هزینه ورودی برای هر نفر معادل 15 دلار است و قیمت ماساژ در این حمام 23 دلارمی باشد.