حقایق جالب درباره فرانکفورت؛ آلمان
به روز رسانی: 15 مرداد ، 1399 دانستنی های سفر
فرانکفورت بزرگترین شهر ایالت هسن در آلمان است که جمعیتی برابر با ۶۹۱,۵۱۸ نفر دارد. فرانکفورت بعد از برلین، هامبورگ، مونیخ و کلن پنجمین شهر بزرگ آلمان است.
فرانکفورت، بزرگترین شهر ایالت هسن آلمان، امروز به یکی از ثروتمندترین مراکز هنری، ادبی و اقتصادی اروپا تبدیل شده است. این شهر مساحتی برابر با ۲۴۸,۳۱ کیلومترمربع دارد و ارتفاع آن از سطح دریا برابر با ۱۱۲ متر است.
فرانکفورت قرارگاه بانک مرکزی اروپا و مهمترین شهر اقتصادی قاره اروپا شناخته میشود. فرانکفورت تقریبا در مرکز قاره اروپا قرار دارد و همین مرکزیت باعث شده تا فرودگاه این شهر از اهمیت زیادی برخوردار باشد.
نخستین اقوامی که در منطقه فرانکفورت سکنی گزیدند، قوم «فرانکها» بودند که از نژاد قوم ژرمن بهحساب میآمدند. کلمه «فورت» به معنای منطقهای کمعمق است که انسان میتواند بهراحتی از آن عبور کند.
اسم فرانکفورت برای اولین بار در متن رسمی شارلمانی در ۲۲ فوریه ۷۹۴ میلادی ذکر شد. در دوران حکومت امپراتوری روم، فرانکفورت یکی از مهمترین شهرهای منطقه بود. فرانکفورت در جریان جنگ سیساله آلمان بیطرف بود و در این جنگ آسیب زیادی ندید، ولی بلافاصله بعد از اتمام جنگ، طاعون گریبانگیر شهر شد و بسیاری از مردم فرانکفورت براثر این بیماری از بین رفتند.
در جنگهای ناپلئون، فرانکفورت به دست نیروهای فرانسوی اشغال شد. یکی از مهمترین جنگهایی که تأثیر زیادی بر شهر فرانکفورت گذاشت، جنگ جهانی دوم بود که در جریان این جنگ فرانکفورت بارها بمباران شد و ۵۵۰۰ آلمانی در جریان این بمبارانها از بین رفتند.
در این مطلب به سراغ حقایق جالب درباره شهر زیبا و مدرن فرانکفورت رفتهایم؛ با ما همراه باشید:
۱. فرانکفورت در لیست باکیفیتترین شهرهای جهان برای زندگی، رتبه هفتم را به دست آورده است.
۲. فرانکفورت یکی از مهمترین شهرهای آلمان در زمینه اقتصاد است و بسیاری از کسب و کارها در این شهر شکل گرفته است.
۳. یوهان فیلیپ رایس، فیزیکدان آلمانی، میکروفون و تلفن حقیقی را که امروز استفاده میشود، اختراع کرد. اولین جملهای که رایس از طریق تلفن به فرانکفورت مخابره کرد، این جمله بود: «اسبها سالاد خیار نمیخوردند!»
۴. دلیل اینکه رایس این جمله بیمفهوم را برای گفتن انتخاب کرد، این است که تلفظ این عبارت در زبان آلمانی سخت است و او میخواست ثابت کند که کیفیت صدای منتقلشده در حد قابل قبولی است.
۵. تلفن رایس هیچگاه به مراحل تکمیلی نرسید و سرانجام گراهام بل تحقیقات او را تکمیل کرد.
۶. امپراتوری روم مقدس از اخیر قرونوسطی تا اوایل دهه ۱۸۰۰، چیزی حدود ده قرن آلمان، اتریش، سوئیس و بلژیک را اشغال کرد. در سال ۱۳۵۶ فرانکفورت به مقری برای انتخاب امپراتوریها انتخاب شد و از این تاریخ به بعد تمام امپراتورهای جدید در این شهر برگزیده میشدند.
۷. فرانکفورت طبیعتی بسیار زیبا دارد و در دل این شهر جنگل عظیمی قرار گرفته است.«استادوالت» (Stadtwald) یا جنگل شهری، مساحتی برابر با ۳۸۶۶ هکتار دارد و بهعنوان بزرگترین جنگل داخل شهر جهان شناخته میشود.
۸. بر اساس برخی از اسناد و روایات، نام فرانکفورت از امپراتوری شارلمانی، با نام «فرانکوود» یا فورد فرانکس آمده است. این امپراتور در سال ۷۹۴ زندگی میکرد. البته باید به این موضوع اشاره کرد که قبل از این تاریخ هم مردمانی در این منطقه زندگی میکردند.
۹. یکی از بلندترین آسمانخراشهای آلمان، «برج کومرتس بانک» است که ۲۵۸ متر است و کاربرد اداری تجاری دارد. ارتفاع این برج برابر با مجموع ارتفاع قد ۵۲ زرافه است.
۱۰. برج کومرتس بانک در سال ۱۹۹۷ تأسیس شد و امروز این بانک بهعنوان دومین بانک بزرگ آلمان به شمار میرود.
۱۱. فرانکفورت در طول جنگ جهانی دوم، آسیبهای جدید دید و خانه اپرا قدیمی این شهر بهصورت کلی ویران شد. همت ملی برای احیای این بنا باعث شد تا در سال ۱۹۸۰ خانه اپرای قدیمی فرانکفورت بهصورت کامل بازسازی شود و امروزه هم بهعنوان یک مرکز فرهنگی مهم شناخته میشود.
۱۲. به دلیل وضعیت اقتصادی مناسب فرانکفورت، در سالهای اخیر میزان مهاجرت به این شهر افزایش پیداکرده است. بر اساس آمار بیش از ۲۸ درصد از ساکنین فرانکفورت را مهاجرین خارجی تشکیل میدهند.
۱۳. در جنگ جهانی دوم، نیمی از کارکنان باغوحش بزرگ فرانکفورت را سربازان تشکیل میدادند. در روزهای بمباران، سربازها و مسئول باغوحش، «دکتر استین باکر» در باغوحش از حیوانات مراقبت میکردند.
۱۴. حیوانات در قفس خود میماندند و کارکنان در پناهگاه مخصوص بودند تا در صورت هرگونه بمباران آسیبی به کسی نرسد و کارکنان زمان انتقال حیوانات به پناهگاه را داشته باشند.
۱۵. در سال ۱۹۴۴ بمبی به ساختمان باغوحش برخورد کرد و باعث تخریب نیمی از بنا شد. در این میان حیوانات از باغوحش فرار کرده و به خیابانها رفتند. در این اتفاق عجیب، حیوانات به برخی از شهروندان آسیب رساندند.
۱۶. یوهان ولفگانگ گوته، یکی از بزرگان ادبیات جهان در فرانکفورت متولد شد و نیمی از عمرش را هم در این شهر گذراند. گوته بسیاری از آثار ارزشمندش، ازجمله «رنجهای ورتر جوان» را در فرانکفورت نوشت.
۱۷. آلمان، بزرگان زیادی در حوزه ادب و فلسفه را پرورش داده که ازجمله آنها میتوانیم به آرتور شوپنهاور فیلسوف بزرگ آلمانی اشاره کنیم.
۱۸. چهارمین فرودگاه بزرگ اروپا و بزرگترین فرودگاه آلمان، در فرانکفورت قرار دارد.
۱۹. فرودگاه فرانکفورت بیش از ۷۵ هزار کارمند دارد و سالانه بیش از ۶۰ میلیون مسافر از این فرودگاه سفر میکنند. در طول سال بیش از ۴۶۰ هزار پرواز از فرودگاه فرانکفورت انجام شده و بیش از ۲ میلیون تن بار هم جابهجا میشود.
۲۰. فرانکفورت به شهر نمایشگاهها مشهور است! سالانه بیش از ۳۰ نمایشگاه صنعتی در این شهر برگزار میشود. از دیگر نمایشگاههای دایر در شهر فرانکفورت میتوانیم به نمایشگاه خودرو، کتاب و موسیقی اشاره کنیم که این رویدادها بازتابی جهانی دارد و سالانه میلیونها توریست برای بازدید از آنها به فرانکفورت سفر میکنند.
منبع: کجارو